Skip to content

Czy można jeść smacznie, zdrowo i bezglutenowo?

11 miesięcy ago

158 words

Zawarte w powszechnie dostępnych artykułach spożywczych dodatki chemiczne, konserwanty i glutaminiany powodują, że coraz więcej osób poszukuje alternatywy. Pokarmy bez laktozy i bez glutenu podbijają rynek, a ich konsumenci nie wyobrażają sobie powrotu do poprzednich nawyków. Wiele osób odczuwa dobrodziejstwa diety bezglutenowej, pozwalającej na aktywny tryb życia, bez obciążenia układu trawiennego i bez zmartwień o choroby spowodowane np. nadmiernym spożyciem czerwonego mięsa. Pomocą dla niektórych jest catering dietetyczny, który polega na dostarczaniu gotowych posiłków przez firmę, wprost do domu klienta. Takie rozwiązanie wiąże się z dużą wygodą, zwalnia taką osobę od wielu obowiązków, oraz zwiększa jej poziom niezależności. Zawsze dostępne pudełko, w którym dokładnie wiadomo, ile jest kalorii oraz jakie są wartości odżywcze, jest mocną stroną zdrowego odżywiania. Zamawiane diety dobierane są do specjalnych oczekiwań, biorąc pod uwagę zapotrzebowanie energetyczne, preferencje, ewentualne alergie, nietolerancje lub choroby, a także – smak!

Powiązane tematy z artykułem: catering dietetyczny